Power of the flower

Sale!

Mirabilis Mix

€ 12,99 € 8,99
Sale!

Mirabilis Mix

€ 12,99 € 8,99

De Mirabilis Mix

Geniet van een mooi bloeiende tuin in de maanden Juli t/m September.

  • Plant de bollen tussen begin Maart en eind Juni 12 tot 15cm diep in de grond.
  • Houd hierbij 30 cm afstand tussen de bollen.
  • Wanneer dit is gelukt dekt u de bollen af met een laagje grond en klaar is Kees.

De Mirabilis bol, ook wel bekend als de Four O'Clock bloem, is een bolgewas dat behoort tot de Nyctaginaceae-familie. Het is een meerjarige plant die inheems is in Zuid-Amerika, maar nu wereldwijd wordt gekweekt als sierplant vanwege zijn opvallende bloemen en gemakkelijke teelt.

 

De Mirabilis bol heeft een knolachtige wortelstok die in de herfst kan worden geplant op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. De bollen moeten ongeveer 5-7 cm diep worden geplant en op een afstand van ongeveer 30 cm van elkaar.

 

De bloemen van de Mirabilis bol zijn er in verschillende kleuren, waaronder roze, geel, wit, rood en paars. Ze bloeien van juli tot oktober en trekken bijen en vlinders aan. De bloemen openen meestal rond 4 uur 's middags en sluiten bij zonsopgang, vandaar de naam Four O'Clock bloem.

 

De Mirabilis bol is een gemakkelijk te kweken plant die weinig onderhoud vereist. Het is een geweldige aanvulling op elke tuin vanwege zijn opvallende uiterlijk en lange bloeiperiode. Bovendien zijn ze ook geurig en kunnen ze een aangename geur verspreiden in de tuin.