Allium bollen (sieruien) kopen

Wilt u de mooiste allium bollen kopen? Dat kunt u doen bij KH Bloembollen! We waarborgen hoge kwaliteit door deze allium bollen direct vanaf de kweker te leveren tegen de beste prijzen. Het is mogelijk om bij ons alvast uw bestelling te plaatsen, waarna we vanaf juli deze voorbestellingen uit gaan leveren. Direct de mooiste allium bollen kopen? Bekijk dan onderstaand ons assortiment. Tip: scroll naar beneden om informatie op te doen over de groeiperiode van de allium bollen, het verzorgen van allium bollen en meer nuttige feitjes. 

Verschillende soorten allium bollen (sieruien) kopen

Bij KH Bloembollen kunt u verschillende soorten allium bollen kopen, namelijk de 'Purple Rain' en 'Globemaster'. Deze allium bollen zijn van de hoogste kwaliteit, en worden gecontroleerd op kwaliteit voordat deze verkocht worden aan u als klant. U kunt bij ons zowel grote als kleine allium bollen online kopen, waarna wij deze dezelfde dag nog opsturen naar u. Houd hierbij uiteraard rekening met het seizoen en onze verzendmethode.

Allium bollen, ook wel sieruien genoemd

Allium bollen worden ook wel sieruien genoemd in de volksmond. Een allium is namelijk simpelweg de botanische naam van een sierui, wat simpelweg de 'plantkundige' aanduiding is.  

Hoe kunt u het beste allium bollen (sieruien) planten?

Na het kopen van de allium bollen komt uiteraard het planten. Het planten van allium bollen is een zeer eenvoudig maar belangrijk proces, omdat u uiteraard wilt dat uw allium bollen het mooiste bloei resultaat zullen geven. Het belangrijkste is om uw allium bollen in september of oktober te planten. Deze bloembollen zijn namelijk lentebloeiers, wat inhoudt dat deze in de lente het mooiste effect zullen geven. 

Allium bollen (sieruien) planten in tuin

Het is mogelijk om allium bollen te kopen en planten in uw tuin. Het belangrijkste is om een geultje van ongeveer tien tot vijftien centimeter diep te graven, en iedere allium bol ongeveer tien centimeter van elkaar af te positioneren met de punt van de bloembol omhoog. Vervolgens kunt u aarde over de allium bol schuiven, om deze vervolgens water te geven (wat erg belangrijk is). Houd er rekening mee dat u de allium bol niet teveel water geeft.

Allium bollen (sieruien) planten in pot

Het is ook mogelijk om uw allium bollen te planten in een pot. Eigenlijk werkt dit niet op een heel andere manier dan het planten in een tuin. Het is simpelweg belangrijk om ervoor te zorgen dat de allium bollen met de punt naar boven wijzen, dat de geul of het gat ongeveer tien tot vijftien centimeter diep is én u na het planten de allium bollen water geeft zodat deze hun bloei kunnen inzetten in de lente. 

Allium bollen (sieruien) verzorgen

Het is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat u niet teveel mest geeft aan de allium bollen, aangezien er dan enkel bladeren zullen groeien en dus geen bloem. Enkel bij langere perioden van droogte hebben de allium bollen extra water nodig, maar het zijn verder zeer gemakkelijke bloembollen in de verzorging en mede daardoor geliefd in heel Nederland.

Hoe kunt u allium bollen (sieruien) vermeerderen?

Allium bollen kunnen zich vermeerderen. Het is belangrijk om, zodra het blad is gestorven, om de bollen voorzichtig weer op te graven. Vervolgens kunt u de allium bollen laten drogen, om ze vervolgens te delen. Hierna kunt u de allium bollen terugstoppen in de grond.

Hoeveel soorten allium bollen (sieruien) zijn er?

In totaal zijn er meer dan vijfhonderd verschillende soorten allium bollen beschikbaar. Bij KH Bloembollen zijn wij echter volledig gefocust en gespecialiseerd in de paarse allium bollen (sieruien) en de allium giganteum, aangezien deze veelal het mooiste bloei effect geven. Deze allium bollen kunt u direct kopen in onze webshop, waarna wij deze vaak nog dezelfde dag naar u versturen.

Klantenservice

Klantenservice