Krokusbollen kopen

KH Bloembollen is hét adres voor het kopen van de mooiste krokusbollen. We waarborgen hoge kwaliteit door deze krokusbollen direct vanaf de kweker te leveren tegen de beste prijzen. Het is mogelijk om bij ons alvast uw bestelling te plaatsen, waarna we vanaf juli deze voorbestellingen uit gaan leveren. Direct de mooiste krokusbollen kopen? Bekijk dan onderstaand ons assortiment. Tip: scroll helemaal naar beneden om informatie op te doen over de groeiperiode van de krokus, het verzorgen van krokusbollen en meer nuttige feitjes. 

Krokus soorten

De eerste soort krokus is een zogenoemde 'botanische soort'. Deze groeit in het voor- en najaar. Daarnaast zijn de grootbloemige krokussen de tweede soort. In totaal zijn er wel honderdtwintig verschillende soorten, die binnen deze categorieën vallen. De krokus maakt onderdeel uit van de lissen-familie.

Krokusbollen planten

Zorg er altijd voor dat er per krokusbol ongeveer tien centimeter ruimte zit, omdat deze anders niet volledig kan uitgroeien. Het is belangrijk om de krokusbol met de wortel naar beneden te planten, en met de puntige kant omhoog. Na het planten dient u organisch materiaal te gebruiken om de groei te bevorderen, en vervolgens is het belangrijk om de krokusbollen na het planten voldoende water te geven.

Hoe diep krokussen planten?

Krokussen moeten op ongeveer een diepte van tien tot vijftien centimeter worden geplant voor het mooiste resultaat. Het is zoals bovenstaand beschreven belangrijk om voldoende aarde over de krokusbol te schuiven.

Wanneer krokussen planten?

Het beste kunt u in de late zomer of late herfst uw krokusbollen planten. Wanneer u dit doet, dan groeien de krokusbollen in het vroege voorjaar.

Hoe lang bloeien krokussen

Indien u in de laatste maand van de zomer de krokusbollen plant, dan zullen deze in het vroege voorjaar tot bloei komen. Het is mogelijk dat de nieuwe planten zichzelf delen, waardoor er weer opnieuw meer krokussen ontstaan.

Wanneer moet ik krokussen snoeien?

De ideale periode om de krokus te snoeien is vanaf eind april tot eind mei, om de krokus opnieuw een boost te geven om zichzelf opnieuw te ontwikkelen en te splitsen in meer krokussen. Het is ook mogelijk om de krokus te laten staan, waarna (bij het afsterven van het blad) de voeding teruggaat in de krokusbol zelf. 

Hoe kan ik krokussen vermeerderen?

Het voordeel van krokussen is dat deze zichzelf vermeerderen. Door een aantal pollen na de bloei op te graven en deze te verspreiden over een stuk van uw tuin, zullen er steeds meer bloemen ontstaan met de meest mooie kleuren en geuren.

Hoe kan ik krokussen verwilderen?

Een krokus verwildert zelf, doordat er aan de moederbol allerlei kleinere bolletjes ontstaan die na verloop van tijd zorgen voor nieuwe krokussen. Het is echter wel belangrijk om bij het planten van de krokusbollen genoeg ruimte tussen iedere bol te laten, aangezien er anders te kleine krokussen groeien. Door iedere bol voldoende ruimte te geven, is het mogelijk voor iedere moederbol om zoveel mogelijk kleinere bolletjes aan te maken die ieder weer een eigen krokus zullen geven.

Klantenservice

Contactformulier