Hyacinten kopen

KH Bloembollen is hét adres voor het kopen van de mooiste hyacinten bollen. We waarborgen hoge kwaliteit door deze hyacinten bollen direct vanaf de kweker te leveren tegen de beste prijzen. Het is mogelijk om bij ons alvast uw bestelling te plaatsen, waarna we vanaf juli deze voorbestellingen uit gaan leveren. Direct de mooiste hyacinten bollen kopen? Bekijk dan onderstaand ons assortiment. Tip: scroll helemaal naar beneden om informatie op te doen over de groeiperiode van de hyacint, het verzorgen van hyacinten bollen en meer nuttige feitjes. 

Hyacint bestellen bij KH Bloembollen

Het is erg eenvoudig om hyacint online te bestellen bij KH Bloembollen. We bieden uitgebreide mogelijkheden op het gebied van betaalmethoden, en onze verzending verloopt zeer spoedig. Daarnaast hebben we de meest populaire varianten op voorraad, waardoor u niet verder hoeft te zoeken voor het bestellen van uw hyacinten.

Hyacintenbollen kopen

Bij KH Bloembollen koopt u hyacinten altijd in bloembollen vorm. Dit betekent dat u deze zelf kunt planten, waarna de meest mooie hyacinten tevoorschijn zullen komen. Onderstaand is te lezen hoe u het beste uw hyacintenbollen kunt planten om het optimale resultaat te behalen. 

Hoeveel soorten hyacinten zijn er?

In totaal zijn er meer dan tweeduizend verschillende soorten hyacinten, in diverse kleuren. Deze kleuren bestaan uit rood, paars, wit, geel en blauw.  

Waar komt de hyacint vandaan? 

De hyacint komt van origine uit het Middellandse Zeegebied. Dit houdt de regio van Turkije tot Libanon in. Als soort werd deze hier veel geteeld, en later in Frankrijk. Nederland is op dit moment een van de belangrijkste centra van de teelt in hyacinten.

Hoe kan ik hyacint bollen planten?

Het is mogelijk om hyacintenbollen zowel binnen als buiten te planten. In huis is het daarom mogelijk om van hyacint een kamerplant te maken, wat natuurlijk erg leuk is en echt de lente in huis brengt. Daarnaast is het mogelijk om de hyacintenbollen buiten te planten, waardoor de bloemen een prachtig effect geven en uw tuin tot leven brengt.

Hyacint binnen in pot planten

Om de hyacintenbollen binnen te kunnen planten, is het verstandig om een lagere bloempot te kiezen en kiezels op de bodem te plaatsen. Vervolgens is het van belang dat u de hyacintenbollen op deze kiezels legt, en vervolgens de pot vult met aarde. De hyacintenbollen dienen ongeveer voor 2/3 onder de aarde te zitten. Hierna dient u de aarde te bevochtigen, maar doe dit niet teveel omdat de hyacintenbollen anders niet meer tot bloei komen. Het is niet de bedoeling om er een moeras van te maken. Het is mogelijk om op de bovenkant van de aarde wat kiezels te strooien, indien u de aarde niet mooi vindt staan. 

Hyacinten (in pot) planten in tuin

Het is tevens mogelijk om hyacintenbollen te planten in uw tuin (of ook hier tevens in een pot). Indien u uw hyacintenbollen wilt planten in een pot, volg dan de bovenstaande stappen. Over het algemeen hebben hyacintenbollen weinig zorg nodig wanneer u deze in uw tuin plant. Zorg ervoor dat er sprake is van een bodem waarbij het water gemakkelijk weg kan lopen, aangezien de hyacintenbollen anders 'verdrinken' en deze niet tot nauwelijks zullen bloeien. De hyacintenbollen dienen op ongeveer vijftien centimeter in de bodem te worden gestopt, op zo'n vijftien centimeter afstand van elkaar. De puntige uiteinden dienen naar boven te staan. Na het planten is het belangrijk om de hyacintenbollen voldoende water te geven (echter, niet teveel). De wortels en uitgroei van de hyacintenbollen zullen in het najaar zichtbaar worden, waarna de groei zal doorzetten in de winter en in het voorjaar mooie, geurige bloemen aanwezig zullen zijn.

Hoe kunt u hyacinten verzorgen?

Het is belangrijk om hyacinten niet in de volle zon te planten, of dichtbij een verwarming/heater. Verder is het van belang om dagelijks water te geven (vers). Zorg er wel voor dat de bollen de eerste dag niet direct water krijgen. 

Hoe kunt u hyacinten vermeerderen/verwilderen?

Hyacinten kunnen nieuwe bolletjes produceren door uitgesneden te worden. Hierin wordt de bolbodem aangespoord om nieuwe groei te realiseren, waardoor er nieuwe bloemen ontstaan. Dit wordt doorgaans machinaal gedaan, maar het is ook mogelijk om het met een mesje te doen. Echter, het is belangrijk om hierbij te letten op het feit dat er geen ziekteoverdracht plaatsvindt, aangezien de bol anders niet meer groeit. 

Hoe lang bloeit een hyacint?

De hyacint bloeit in het voorjaar van maart tot mei, maar het is mogelijk om het gehele jaar door in huis deze bloem te laten groeien onder de juiste omstandigheden.

Klantenservice

Contactformulier