Muscari bollen (blauwe druifjes) kopen

Wilt u de mooiste muscari bollen kopen? Dat kunt u doen bij KH Bloembollen! We waarborgen hoge kwaliteit door deze muscari bollen direct vanaf de kweker te leveren tegen de beste prijzen. Het is mogelijk om bij ons alvast uw bestelling te plaatsen, waarna we vanaf juli deze voorbestellingen uit gaan leveren. Direct de mooiste muscari bollen kopen? Bekijk dan onderstaand ons assortiment. Tip: scroll naar beneden om informatie op te doen over de groeiperiode van de muscari bollen, het verzorgen van muscari bollen en meer nuttige feitjes. 

Welke soorten blauwe druifjes (Muscari bollen) zijn er? 

Er bestaan ongeveer veertig verschillende soorten blauwe druifjes, die uit het Middellandse Zeegebied en Azië komen. Muscari bollen zijn niet enkel blauw, maar kunnen ook een andere kleur hebben zoals roze of wit. 

Hoe dient u blauwe druifjes (Muscari bollen) te planten?

De blauwe druifjes (Muscari bollen) dienen in een losse grondsoort te worden geplant. Het is daarom belangrijk om, voor het planten, ervoor te zorgen dat de grond goed wordt losgemaakt om zo de groei te bevorderen. Graaf een aantal geulen en plaats de Muscari bollen op ongeveer tien centimeter van elkaar af met de punt naar beneden toe. Gooi, nadat de Muscari bollen geplant zijn, aarde over de bollen heen en besprenkel deze aarde vervolgens met water. 

Wanneer dient u blauwe druifjes (Muscari bollen) te planten?

Om de blauwe druifjes (Muscari bollen) te laten bloeien in het voorjaar, dienen de bollen van september tot maximaal december te worden geplant. In het voorjaar geven de bovenstaande Muscari bollen dan het mooiste effect af, namelijk echte blauwe druifjes die dan tevoorschijn komen. 

Wat is de bloeitijd van blauwe druifjes (Muscari bollen)?

De bloeitijd is, zoals bovenstaand beschreven, in maart, april en mei. Het is daarom verstandig om deze bollen tussen september en december te planten. 

Hoe kunt u blauwe druifjes (Muscari bollen) vermeerderen?

De blauwe druifjes (Muscari bollen) vermeerderen zich automatisch, en daarom hoeft men er niets aan te doen. Dit is erg handig vergeleken met andere bloembollen, aangezien er vaak een handeling moet worden verricht om de bollen te laten vermeerderen. 

Klantenservice

Contactformulier