Tulpenbollen kopen

KH Bloembollen is hét adres voor het kopen van de mooiste tulpenbollen. We waarborgen hoge kwaliteit door deze tulpenbollen direct vanaf de kweker te leveren tegen de beste prijzen. Het is mogelijk om bij ons alvast uw bestelling te plaatsen, waarna we vanaf juli deze voorbestellingen uit gaan leveren. Direct de mooiste tulpenbollen kopen? Bekijk dan onderstaand ons assortiment. Tip: scroll helemaal naar beneden om informatie op te doen over de groeiperiode van de tulp, het verzorgen van tulpenbollen en meer nuttige feitjes. 

Alle soorten zijn direct leverbaar!

Hoeveel soorten tulpen zijn er?

In totaal zijn er wel 8000 soorten tulpen, die allen te vinden zijn in Nederland. De jaarlijkse export van Nederlandse kwekers bedraagt 2.500.000.000 (!) tulpenbollen. KH Bloembollen heeft voor u de mooiste tulpenbollen geselecteerd, die beschikbaar zijn om te kopen. Bovenstaand vindt u het gehele assortiment.

Wanneer bloeien tulpen precies? 

In Nederland is er sprake van diverse bloeiperiodes. De tulp valt binnen de laatste bloeiperiode, wat inhoudt dat deze vanaf rond half april tot en met begin mei zullen groeien (gemiddeld). Mocht u eens willen genieten van de prachtige tulpenvelden die ons land rijk is, dan zal deze periode hoogstwaarschijnlijk de mooiste ervaring opleveren. Mocht u zelf in uw tuin een geweldig tulpenveld willen aanleggen, dan raden wij u aan om bovenstaand direct tulpenbollen te kopen.

Hoe oud worden tulpen?

Doorgaans wordt online vaak gesteld dat tulpenbollen maar een enkel jaar meegaan. Echter, dit is niet waar. Het is namelijk mogelijk om nieuwe tulpenbollen te ontvangen van bollen die u in de grond heeft gedaan. Lees er onderstaand meer over of kies ervoor om bovenstaand direct nieuwe tulpenbollen te kopen.

Tips voor het planten van tulpenbollen

Het planten van tulpenbollen is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u het maximale resultaat haalt uit uw tulpenbollen. De periode voor het planten van tulpenbollen is simpel: wanneer de bladen van andere bomen naar beneden vallen. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat de tulpenbol niet van een hoge temperatuur in de aarde houdt, en dat het daardoor verstandig is om tulpen te planten wanneer de temperatuur daalt. Dit is het tegenovergestelde van veel andere bloembollen, die doorgaans in een warmere periode de grond in kunnen. 

Hoe kan men het beste tulpenbollen planten?

Bij het planten van tulpenbollen dient men rekening te houden met een vereiste afstand. Zorg ervoor dat, wanneer u de tulpenbollen plant, deze in ieder geval tien centimeter van elkaar verwijderd zijn. Een ervaren tuinier zou dit simpelweg meten door een handbreedte afstand te houden tussen iedere tulpenbol. Neem deze tip dus over voor optimaal resultaat.

De beste diepte voor het planten van tulpenbollen? 

Voor het planten van tulpenbollen is het verstandig om een diepte van ongeveer tien centimeter aan te houden. Dit is namelijk de perfecte diepte om ervoor te zorgen dat de tulpenbol beschermd is tegen weersomstandigheden en andere factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van de bol. 

Hoe kunt u tulpenbollen planten in pot of bak

Het is mogelijk om tulpenbollen te planten in een pot. Er dient echter rekening te worden gehouden met de vorm van de tulpenbol. Er zit namelijk een relatief platte kant aan de tulpenbol, waar het grootste blad uit komt. Daarom is het verstandig om de tulpenbol met de plattere zijde naar de rand van de pot te positioneren en planten, om zo gebruik te maken van het grote blad. Hierdoor vallen de grote bladeren mooi naar de buitenkant van de pot. Houd er rekening mee dat u de pot niet volledig vol met aarde doet, aangezien deze dan volledig zal overlopen bij het water geven van de tulpenbollen. Zorg ervoor dat, bij het water geven van de tulpenbollen, deze ook in de koudere maanden van het jaar water ontvangen. De tulpenbollen zullen anders te droog worden, wat erin resulteert dat deze minder goed tot niet kunnen bloeien.

Hoe kunt u tulpenbollen planten in huis

Het is mogelijk om tulpenbollen te planten in huis zoals bovenstaand beschreven is. Echter, houd er rekening mee dat tulpenbollen langer bloeien wanneer deze zich in een koudere omgeving bevinden. Binnen is de temperatuur vaak hoger waardoor de aarde warmer zal zijn en de bloei duur van de tulp wordt beïnvloed. Het advies is om de tulpenbollen buiten te planten, zodat deze optimaal hun bloei kunnen bereiken en u kunt genieten van de schoonheid.

Hoe kunt u tulpenbollen het beste bewaren?

Het is mogelijk om de tulpenbol in een eierdoos te bewaren, aangezien dit ervoor zorgt dat de bollen op temperatuur blijven en niet zullen gaan rotten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur tussen de 20-25 graden Celsius is, want tulpenbollen houden van een hogere temperatuur ten opzichte van andere bloembollen. Naast een eierdoos is het ook mogelijk om tulpenbollen te bewaren in een normale, kartonnen doos. Het is daarin echter wel belangrijk om lagen te creëren tussen de tulpenbollen door middel van krantenpapier. Zorg ervoor dat, voor het opbergen, de tulpenbollen goed schoon zijn en dat resten zijn verwijderd. Indien een van de tulpenbollen beschadigd is, kan deze het beste in de afvalbak worden gegooid aangezien de kans dan klein is dat deze een mooie bloem zal opleveren.

Hoe kunt u tulpenbollen het beste verzorgen? 

Het volledige stappenplan voor het verzorgen van uw tulpenbollen is als volgt:

  • Plant de tulpenbollen zes tot acht weken voordat de winter begint. Dit is het beste om te doen in oktober of november, want de grond moet kouder zijn dan vijftien graden Celsius. 
  • Zorg ervoor dat de tulpenbollen voldoende licht kunnen opvangen, want deze houden namelijk van de zon en het zorgt dat zij beter kunnen groeien.
  • De grond mag niet te nat zijn, want dit zorgt ervoor dat de tulpenbollen zullen afsterven. Er zal dan geen bloem verschijnen.
  • Maak voor het planten de grond 'rul'. U kunt ook compost gebruiken om de grond aan te vullen.
  • Plant de tulpenbollen en bedek deze vervolgens met aarde, snippers of ander materiaal zoals dorre bladeren.
  • Geef de tulpenbollen water, maar niet teveel. Een tulpenbol heeft weinig water nodig om te kunnen groeien. Geef hen wel meer water indien u kleine blaadjes tevoorschijn ziet komen.
  • Tulpen die volledig gegroeid zijn hebben simpelweg water nodig wanneer het heel lang droog is geweest. Er hoeft maar een klein beetje water worden gegeven.

U kunt bovenstaand direct de mooiste tulpenbollen kopen.

Is het mogelijk om eigen tulpen te kweken (ook wel vermeerderen of verwilderen genoemd)?

Het is mogelijk om, nadat de tulp is afgestorven en het blad bruin wordt, de tulp uit de grond te verwijderen en een nieuwe tulpenbol te activeren. Er zit namelijk een bruine, afbladerende laag om de tulpenbol heen die verwijderd kan worden om een nieuwe tulpenbol bloot te leggen. Echter, de lichtbruine laag van de tulpenbol mag niet worden afgepeld. Er zullen tulpenbollen zijn die een kleiner formaat hebben, deze kunnen weggegooid worden aangezien ze een verlaagde kans hebben om uiteindelijk een mooie bloem op te leveren. Bewaar de rest van de tulpenbollen in bijvoorbeeld uw garage of tuinhuisje in een luchtige verpakking, om deze het volgende seizoen te kunnen planten en opnieuw te genieten van de meest mooie tulpen. Tip: zorg bij het verpakken ervoor dat ongedierte niet kunnen knagen aan de tulpenbollen, want zij zijn er dol op.

Uiteraard is het ook mogelijk om ieder jaar nieuwe tulpenbollen te kopen tegen scherpe tarieven bij KH Bloembollen. Uw tulpenbollen zijn dan gegarandeerd van de hoogste kwaliteit en zijn klaar om hun kleuren te laten zien in het nieuwe seizoen.

Contactformulier

Klantenservice