Narcissen bollen kopen

Wilt u de mooiste narcissen bollen kopen? Dat kunt u doen bij KH Bloembollen! We waarborgen hoge kwaliteit door deze narcissen bollen direct vanaf de kweker te leveren tegen de beste prijzen. Het is mogelijk om bij ons alvast uw bestelling te plaatsen, waarna we vanaf juli deze voorbestellingen uit gaan leveren. Direct de mooiste narcissen bollen kopen? Bekijk dan onderstaand ons assortiment. Tip: scroll naar beneden om informatie op te doen over de groeiperiode van de narcissen bollen, het verzorgen van narcissen bollen en meer nuttige feitjes. 

Verschillende soorten narcissen bollen kopen

U kunt bij KH Bloembollen verschillende narcissen bollen kopen, namelijk de tête-a-tête. Wij leveren enkel narcissen bollen van de hoogste kwaliteit, en verzorgen voor het verkopen en verzenden van de narcissen bollen een kwaliteitscontrole. Het is bij ons mogelijk om zowel grote als kleine narcissen bollen te kopen, waarna wij dezelfde dag deze naar u opsturen. Hierbij is het uiteraard wel van belang voor u om rekening te houden met het seizoen en de verzendmethode. 

Hoeveel soorten narcissen bollen zijn er?

In totaal zijn er ongeveer 85 verschillende soorten, waarbij zogenoemde 'cultivars' niet worden meegeteld. Onderstaand vindt u meer informatie over het aantal cultivar bollen. Echter, de meest bekende narcissen bollen zijn de 'Narcis Tête à Tête'. 

Narcissen bollen, ook wel narcis tête a tête

U kunt bij ons direct de welbekende tête-a-tête narcissen bollen kopen. Dit zijn prachtige bollen met een gele kleur, die tijdens de bloeiperiode voor een geweldig effect zorgen in uw tuin of woonkamer. 

Wat is de bloeiperiode van narcissen bollen?

Mocht u narcissen bollen willen kopen, dan is het uiteraard belangrijk om rekening te houden met de bloeiperiode van deze bollen. U kunt het beste de narcissen bollen van oktober tot en met december planten, zodat deze in het voorjaar opbloeien. Zorg er daarom voor dat u op tijd uw narcissen bollen koopt

Hoe oud worden narcissen?

Er is niet echt een vastgestelde periode hoe oud narcissen worden, maar het feit is wel dat na een bepaalde periode de narcis zal afsterven. Echter, door de narcissen bollen weer op te graven en de bloembol te versnijden, is het mogelijk om deze opnieuw te planten om verder te genieten.

Hoe kunt u het beste narcissen bollen planten?

Na het kopen van de narcissen bollen, kunt u de bollen gaan planten. Het is een zeer eenvoudig maar belangrijk proces, want het planten is een belangrijke factor voor het uiteindelijke effect van uw bloemen. Het belangrijkste is om, voordat u de bollen plant, de grond los te schudden. Maak daarna een sleuf en plant uw narcissen bollen met de punt naar boven op ongeveer tien centimeter diepte. Doe daarna aarde over de narcissen bollen heen en druk de grond aan. Sluit af met het besprenkelen van de aarde met wat water, maar doe er niet teveel overheen.

Narcissen bollen planten in tuin

Zoals bovenstaand beschreven is het belangrijk om een sleuf te graven, waarin u de narcissen bollen op ongeveer een handbreedte van elkaar met de punt naar boven plant. 

Narcissen bollen planten in pot

Het planten van narcissen bollen in een pot gaat volgens een soortgelijk proces als het planten van deze bollen in een tuin. Zorg ervoor dat u de narcissen bollen met de punt naar boven op ongeveer tien centimeter diepte plant in de pot, op ongeveer zo'n vijf centimeter van elkaar af. U kunt vervolgens de narcissen bollen bedekken met aarde en besprenkelen met wat water. 

Narcissen bollen verzorgen

Door de narcissen bollen voldoende water te geven en ervoor te zorgen dat deze in de zon staan, bloeien de narcissen bollen mooi op in het voorjaar. Vervolgens is het belangrijk om de bloemen eraf te knippen nadat de bloeiperiode over is. Wat er dan namelijk gebeurt, is dat de energie van de bloemen teruggaan in de narcissen bollen en er vervolgens het jaar daarna opnieuw narcissen bloeien. 

Hoe kunt u het beste narcissen bollen bewaren?

Het is mogelijk om de narcissen bollen in een eierdoos te bewaren, aangezien dit ervoor zorgt dat de bollen op temperatuur blijven en niet zullen gaan rotten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur tussen de 20-25 graden Celsius is, want narcissen bollen houden van een hogere temperatuur ten opzichte van andere bloembollen. Naast een eierdoos is het ook mogelijk om narcissen bollen te bewaren in een normale, kartonnen doos. Het is daarin echter wel belangrijk om lagen te creëren tussen de narcissen bollen door middel van krantenpapier. Zorg ervoor dat, voor het opbergen, de narcissen bollen goed schoon zijn en dat resten zijn verwijderd. Indien een van de narcissen bollen beschadigd is, kan deze het beste in de afvalbak worden gegooid aangezien de kans dan klein is dat deze een mooie bloem zal opleveren.

Hoe kunt u narcissen bollen vermeerderen?

Om de narcissen bollen te kunnen vermeerderen, dient u de bollen uit te graven en te verdelen/splitsen. Rottende bollen kunt u weggooien, en de bollen die klaar zijn om van de 'moeder' gescheiden te worden kunt u eraf plukken om deze opnieuw te planten. Dit hoeft met narcissen bollen slechts eens per drie jaar. 

Hoeveel soorten narcissen bollen zijn er?

Er zijn in totaal meer dan 13.000 soorten narcissen bollen op de wereld, waarvan de tête-a-tête narcissen bollen echte eye-catchers zijn. 

Klantenservice

Contactformulier