Waar en wanneer kun je blauwe druifjes het beste planten? En wat is nou de juiste manier? Je leest hier wat het beste is voor jouw kersverse muscari’s.

Het planten van blauwe druifjes kun je het beste doen tussen september en november. Zo weet je zeker dat ze vroeg in het voorjaar rijkelijk tot bloei komen. Zorg er wel voor dat je ze een fijn plekje in de zon of half-schaduw geeft. Daarnaast komen muscari’s het beste tot hun recht in een wat lossere grondsoort, dat goed gedraineerd is. Begraaf ze ongeveer twee keer zo diep als de bloembol zelf, op een aantal centimeter afstand van elkaar, met de punt omhoog. Rest je alleen nog om ze een beetje water te geven en klaar is Kees.

Blauwe druifjes vermenigvuldigen zichzelf

Blauwe druifjes nemen vanaf daar het werk van je over. Het gegeven dat ze winterhard zijn en zichzelf door de jaren heen vermenigvuldigen, maakt het dat je lange tijd plezier van ze hebt. In de aardbodem of in een bloembak op het terras of in de woonkamer; muscari’s zorgen in het voorjaar voor een mooi vol aangezicht!