Voor 16:00 besteld de volgende dag in huis!

 

Plant instructies

 

 

Tulpen

 

Hoe plant ik mijn tulpenbollen?
 

Je hebt onze tulpenbollen gekocht en ze zijn bij jou thuis afgeleverd. Maar waar en wanneer kan je ze het beste planten? Wat is nou de beste manier? En plaats je ze in de aardbodem of zet je ze in een pot op het terras? Hier lees je wat de tulp het fijnst vindt.

Het planten van tulpenbollen is vrij eenvoudig. Allereerst bepaal je waar je ze gaat plaatsen. Want hoewel de tulp ook in de schaduw tot bloei komt, krijgt hij het liefst een plekje in de zon of half-schaduw. En vraag je jezelf af in welke periode je tulpen het best kunt planten? Dat is zolang het niet vriest tussen september en december. Zo weet je in ieder geval zeker dat jij in het voorjaar tegen een fleurige tuin aankijkt!

Heb je een geschikt plekje gevonden? Begin dan eerst met het goed losmaken van de grond en graaf een gat van ongeveer 10 tot 15 centimeter diep. Wil je een groepje tulpen planten? Plaats dan de tulpenbollen op een kleine afstand van elkaar met de punten naar boven en de wortels naar beneden. Vervolgens is het zaak om ze te bedekken met aarde en voorzichtig aan te drukken. Een kind kan de was doen toch?

Tulpenbollen in een pot

Liever het terras opfleuren met tulpen in bloempotten? Houd dan rekening met de keuze van de pot waar je ze in zet. Ook hierbij moeten de tulpen zeker 10 tot 15 centimeter diep liggen. Daarnaast doe je er verstandig aan om onderin de pot een laagje hydrokorrels of grind te leggen. Hierdoor komen de tulpenbollen niet in het water te staan, waardoor ze in de lente beter tot bloei komen. Verder geldt dezelfde routine van het bedekken en voorzichtig aandrukken. Hierdoor ben jij in de lente verzekerd van kleurrijk terras!

 

 

Alliums

 
Hoe plant ik mijn alliums?
 

Heb je jouw kersverse alliums binnen en ben je van plan ze binnenkort in de grond te stoppen? Houd dan met een aantal dingen rekening! Waar je precies op moet letten, lees je hier.

Net als alle voorjaarsbloemen plant je alliums in het najaar (september t/m december), mits het vriest. Daarnaast is de plek waar je de sieruien plant belangrijk. Ze houden namelijk van een warme, droge plek in de zon of half-schaduw. Het is dus zaak dat de grond voldoende afwatert. Je kunt hiermee helpen door er wat grind in te verwerken. Heb je een geschikte plek gevonden? Begraaf de bollen zo’n 15 centimeter diep en ongeveer 7 tot 20 centimeter afstand van elkaar. Tot slot vinden alliums het fijn als de grond voldoende kalk bevat. Je kunt ervoor kiezen om in het najaar beendermeel en bloedmeel te strooien. Zo weet je zeker dat jouw alliums vanaf mei/juni volop in bloei staan!

Alliums in de winter

Alliums kun je jaren in de grond laten zitten, als ze maar op de juiste plek staan en je ze goed onderhoudt. Verwen de sieruien bijvoorbeeld na de bloei met organische mest. Twijfel je toch of ze de wintermaanden overleven? Neem dan de moeite om de bollen na de bloei uit de grond te halen en ze gedurende de zomer op een warme plek (20-25 °C) te bewaren. Vervolgens kun je ze in november opnieuw planten. Het liefst wel op een andere plek. Zo voorkom je ziektes. En neem van ons aan: het betaalt zich zeker terug!

 

 

Blauwe druifjes

 

Hoe plant ik mijn blauwe druifjes?
 

Waar en wanneer kun je blauwe druifjes het beste planten? En wat is nou de juiste manier? Je leest hier wat het beste is voor jouw kersverse muscari’s.

Het planten van blauwe druifjes kun je het beste doen tussen september en november. Zo weet je zeker dat ze vroeg in het voorjaar rijkelijk tot bloei komen. Zorg er wel voor dat je ze een fijn plekje in de zon of half-schaduw geeft. Daarnaast komen muscari’s het beste tot hun recht in een wat lossere grondsoort, dat goed gedraineerd is. Begraaf ze ongeveer twee keer zo diep als de bloembol zelf, op een aantal centimeter afstand van elkaar, met de punt omhoog. Rest je alleen nog om ze een beetje water te geven en klaar is Kees.

Blauwe druifjes vermenigvuldigen zichzelf

Blauwe druifjes nemen vanaf daar het werk van je over. Het gegeven dat ze winterhard zijn en zichzelf door de jaren heen vermenigvuldigen, maakt het dat je lange tijd plezier van ze hebt. In de aardbodem of in een bloembak op het terras of in de woonkamer; muscari’s zorgen in het voorjaar voor een mooi vol aangezicht!